Afis-OPÎn timpul  vacanței de vară a elevilor, mai exact  în perioada 17.08-17.09.2021, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale organizează  a doua etapă a „ Atelierelor de folclor”, cursuri de inițiere în dansul popular  și de familiarizare cu costumul popular tradițional(prezentare, piese componente, specificități).

Sub îndrumarea unui dansator  profesionist, copii cu vârste  între 5 și 12 ani vor petrece timp de calitate învățând dansurile tradiționale teleormănene, dar și din alte zone folclorice ale țării.

Prima etapă a acestui proiect s-a desfășurat în perioada 01-31 iulie 2021 și s-a bucurat de succes în rândul copiilor pasionați de dans.

Proiectul face parte dintr-un program cultural mai amplu, pe care Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman îl derulează în 9 unități școlare din Alexandria, Vârtoape, Băbăița, Orbeasca, Troianul și care are ca scop promovarea în  rândul copiilor și tinerilor a valorilor culturii tradiționale.

Atelierele de folclor se desfășoară la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman din str.Ion Creangă nr 52-54, Alexandria.

Înscrierile se pot face pe adresa  de email cjcpctteleorman@yahoo.com sau la telefon

0347 /804482, până la data de  16.08.2021.

Ateliere de folclor 2