In cadrul Centrului isi desfasoara activitatea ANSAMBLUL PROFESIONIST DE CANTECE SI DANSURI “BURNASUL” alcatuit din: Grupul vocal barbatesc al Ansamblului ‘’Burnasul” , Orchestra de muzica populara , Formatia de dansuri populare.

A fost înfiintat in anul 1990 si a devenit in scurt timp un important mijloc de reprezentare pentru valorificarea creatiei populare atat in Teleorman, cat si in intreaga tara. Valoarea acestui ansamblu a fost recompensata cu inalte distinctii la numeroase festivaluri autohtone si internationale. Italia, Belgia, Egipt, Siria, Iordania, Turcia, Spania, Bulgaria sunt cateva tari in care mesajul spiritualitatii romanesti a fost transmis prin frumoasele dansuri, cântece şi costume populare.

Orchestra

S-a remarcat prin stilul autentic de interpretare. Alternanta orchestrala, intre taraful traditional (tambal, vioara, cobza, fluier, nai) si formatia completa, ce adauga acesteia clarinetul, acordeonul si trompeta reuseste sa asigure acompaniamentul spectacolelor.

Grupul Vocal al Ansamblului ,,Burnasul”

Avand o vechime de 20 ani, Grupul Vocal al Ansamblului ,,Burnasul” a reusit prin eforturi deosebite, pasiune, talent si o puternica dragoste pentru cantecul popular, sa urce treptele afirmarii, ajungand sa devina in prezent o formatie artistica reprezentativa a folclorului autentic romanesc.

Formatia de Dansuri Populare

Suitele de dansuri populare cuprind piese coregrafice din toate zonele tarii, de o frumusete inegalabila si o mare valoare artistica si documentara.

Ansamblul “ Burnasul” a participat de-a lungul timpului la diferite manifestari culturale in calitate de invitat special: Festivalul National “Maria Tanase”(Craiova,2015), Festivalul de datini si obiceiuri “ Traditiile Verii” ”(Craiova,2015), Festivalul International de Folclor  “Muzicii si Traditii in Cismigiu”( Bucuresti,editiile 2007,2015) manifestare realizata in parteneriat cu TVR, Festivalul International de Folclor “Ceahlaul”(Neamt,editiile 2007,2015), Festivalul de muzica ,traditii si obliceiuri de iarna “ Leru–i ler” (Brasov,editiile2014, 2015) .

De asemenea Ansamblul a fost invitat de-a lungul timpului in mai multe emisiuni televizate si radio:” Tezaur Folcloric”-TVR emisiune realizata de Marioara Murareascu,  “ O data-n viata”-TVR emisiune realizata de Iuliana Tudor si Elise Stan,”Popasuri folclorice-TVR2, emisiune realizata de dr.Maria Tanase Marin, “ Teo-Show”- Kanal D, “Rai da Buni”-Antena 2, “Lada de Zestre”-Radio Romanaia Antena Satelor etc.

Galerie Foto:

Foto002 Foto005 (2) Foto007 DSC_0080 (2) Foto011 Foto042 DSC_0082 DSC_0095 Foto049 Foto052 DSC_0144 DSC_0120 Foto061 Foto077 Foto000