Pe parcursul anilor 2020 și 2021 s-a desfășurat, în mai multe etape, în peste 50 de  țări, Concursul  Internațional de pictură ,,O lume fără război” inițiat la Moscova de către Gruparea ,,Solo” a Uniunii Artiștilor Plastici din Rusia.

Curatorul concursului de pictură a fost  Svetlana Solo, artist plastic, iar membru al juriului internațional și coordonator pentru România și Spania a fost dl Teo Șerbănescu, artist plastic teleormănean.

Concursul s-a desfășurat în mai multe etape eliminatorii, fiind organizate expoziții ale participanților în fiecare țară participantă.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman a organizat și găzduit expoziția finală în urma căreia au fost selectate lucrările trimise pentru jurizare la Moscova.

Pentru concurs s-au înscris mai mulți elevi îndrumați de doamna profesor Cristiana Purcărea. Dintre  aceștia, 9 elevi au avut lucrările selectate pentru faza finală.

În urma jurizării de către juriul internațional, tinerii artiști din Teleorman au obținut 4 premii importante, pe categorii de vârstă, astfel:

  • Andreescu Miruna Ioana – locul I
  • Milcu Sorina Mihaela   – locul al II lea
  • Păun Maria Teodora   – loc al II lea
  • Cioabă Daria Valentina – locul al II lea.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman îi felicită pe tinerii artiști premiați, dar și pe doamna profesor Purcărea Cristiana, îndrumătorul lor, pentru rezultatele de excepție obținute.

Imagini de la eveniment

DSC_0004 DSC_0006 DSC_0008 DSC_0009 DSC_0010 DSC_0021 DSC_0048 DSC_0049 DSC_0050 DSC_0051

Tineri artiști din Teleorman premiați la Concursul Internațional de pictură ,,O lume fără război” –Moscova 2021