Ansamblul-Burnasul-OPLa invitaţia Ansamblului” Constantin Arvinte” al Consiliului Județean   Iași, Ansamblul de cântece şi dansuri  ’’Burnasul ’’al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, va participa în perioada  12-15 iunie 2019, la prima ediție a Festivalului Național de Folclor ”Constantin Arvinte” , alături de alte 10 ansambluri din întreaga țară, printre care  amintim ansamblurile profesioniste: ”Drăgan Muntean” Deva, ”Țara Vrancei”-Focșani, ”Cununa Carpaților” din București,  ”Crișana” din Oradea ș.a.

Manifestarea se dorește a fi o reunire a obiceiurilor, tradițiilor, folclorului și portului popular din toate regiunile României.

Așadar, Ansamblul Profesionist ’’Burnasul ’’ va fi mesagerul, în capitala culturală a țării, a folclorului muzical și coregrafic din Teleorman.

În toate cele trei zile ale festivalului, ansamblurile invitate vor susține recitaluri pe o scenă amenajată în aer liber în parcul din fața Palatului Culturii din Iași și vor participa la o parada a portului popular.

De asemenea, pe toată durata festivalului, sunt organizate ateliere de lucru, conferințe de presă, participări ale invitaților la emisiuni radio și TV.

În contextul acestui amplu dialog cultural și artistic, Ansamblul ’’Burnasul ’’  are misiunea de a promova scenic, la cel mai înalt nivel, cântecele și dansurile din vatra folclorică a Teleormanului.

Festivalului Național de Folclor ”Constantin Arvinte”