afis expozitie mastiÎn organizarea Centrului  Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, instituție în subordinea Consiliului Județean Teleorman, va avea loc joi, 16 decembrie, vernisajul expoziției de măști tradiționale a unuia dintre cei mai cunoscuți și apreciați creatori populari de la noi din țară, domnul Paul Buța.

Purtător al tradițiilor noastre peste hotarele țării, domnul Paul Buța a reprezentat România la Carnavalul de la Veneția între anii 2004-2018 la propunerea  Muzeului Național al Satului ,,Dimitrie Gusti” și a Institutului Cultural Român, măștile sale fiind privite cu admirație și curiozitate de către publicul venit din toate colțurile lumii.

A avut alte 15 expoziții în străinătate( Paris, Veneția, Chișinău, Strasburg, Bruxelles, Londra, Viena), dar și peste 20 de expoziții  în importante orașe din țară.

La Alexandria, creatorul popular Paul Buță expune peste 60 de măști tradiționale create de-a lungul timpului.Tradiția măștilor datează în România încă din perioada precreștină și s-a mai păstrat și în creștinism.

Expoziția de măști tradiționale este o invitație din partea organizatorilor

într-o lume fantastică, plină de superstiții și simboluri, care vine la noi din vremuri străvechi.

Masca populară românească este o istorie vie, o cultură grăitoare, o lume neobișnuită, ale cărei sensuri se dezvăluie cu greu doritorilor de a cunoaște fața adevărată.

Expoziția va putea fi vizitată la sala de expoziții a Centrului  Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman până la sfârșitul anului.

 

Expoziție de măști tradiționale