Organizeaza activitati in domeniul educatiei permanente si in domeniul culturii traditionale prin conservarea ,transmiterea si valorificarea elementelor de cultura. Promoveaza obiceiurile ,traditiile si creatiile populare prin tabere de pictura, expozitii , concursuri , festivaluri, sprijinirea tinerilor talentati:  “Sezatoare in ajunul sarbatorii de Sf.Andrei”, 15 ianuarie- “Ziua Culturii Nationale”, “ Zarezeanul”( traditie culturala de sorginte balcanica si multietnica), “Dragobetele”(traditie romaneasca si teleormaneana),”Obiceiuri de Florii”( identificarea obiceiurilor si practicilor crestine care se manifesta in viata familiei si a comunitatii)  “ Sfintele Pasti- Credinta si Datini”, “Tabara de Pictura” –Zimnicea, Festivalul Traditii si Obiceiuri de Iarna “ Iata vin colindatorii”.

In activitatea acestui compartiment intra si  culegerea de datini, obiceiuri, traditii, dansuri populare, specifice zonei Teleormanului si imprejurimilor cat si achizitionarea de costume autentice realizandu-se astfel o bogata colectie care se afla in patrimoniul Centrului Judetean de Conservare si Promovare a Culturii Traditionale Teleorman cat si descoperirea si punerea in valoare a creatiei artistice teleormanene (mestesuguri teleormanene, arta plastica,arta decorativa).
Cele mai multe dintre costumele populare pe care le poarta artistii Ansamblului ,,Burnasul” sunt procurate directe de la sursa (gospodaria taranească a satului romanesc).

Galerie Foto:

DSC_0070 DSC_0065 (2) DSC_0086 DSC_0091 7. Festivalul Marin Preda 8. Festivalul Zaharia Stancu (1) P1050088 P1050050 P1030424 P1030366 P1020632 foto teleormanel 2013 festiv.marin preda dragaica calus