În organizarea Centrului Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Romania , Biblioteca Judeţeana ’’Marin Preda’’, Revistele de cultură ’’Luceafărul de dimineaţă’’ şi ’’Caligraf’’, în data de 20 iulie 2017 a fost organizată o manifestare  culturală dedicată omagierii scriitorului teleormănean  Ion Chiru Nanov, de la a carei trecere în eternitate se împlinesc 100 de ani.

Invitaţii acestei manifestări care s-a desfăşurat la Biblioteca ’’Marin Preda’’ au fost: Horia Gârbea, poet, prozator, dramaturg, traducător, secretar de redacţie al Revistei ’’Luceafărul de dimineaţă’’,  preşedintele  Filialei Bucureşti-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România.

Florin Burtan, poet şi jurnalist, redactor şef al Revistei ’’Caligraf ’’, membru al Uniunii  Scriitorilor din România.

Stan V.Cristea, istoric literar, secretar general de redacţie al Revistei ’’Caligraf’’ , membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Ana Dobre, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Invitatii au vorbit despre viaţa şi opera scriitorului Ion Chiru Nanov, despre locul şi importanţa acestuia în peisajul cultural al începutului de secol XX.

Cu acest prilej a fost prezentat noul număr al Revistei ’’Caligraf ” revistă de cultură ce şi-a reluat apariţia  după o întrerupere de aproape un an.

Imagini eveniment:

DSC_0002_O DSC_0014_O DSC_0033_O DSC_0053_O

 

Centenar Ion Chiru-Nanov
Etichete: